• Intra în contact

    ne puteti gasi si pe:

minciuna in care traim

In acest moment, ai putea fi oriunde, facand nimic. În schimb tu stai singur în fața unui ecran. Așa că ce ne oprește de la a face ceea ce ne dorim? Fiind în cazul în care vrem să fim?
In fiecare zi ne trezim în aceeași cameră și urmăm același drum, ca să trăim în aceeași zi ca și ieri. Totusi intr-o vreme fiecare zi, era o nouă aventură. De-a lungul timpului, ceva sa schimbat. Inainte zilele noastre erau fara timp, acum zilele noastre sunt programate.
Asta înseamnă să fim adulti? Sa fim liberi? Dar, suntem cu adevărat liberi?
Hrană, apă, pământ.
Chiar elementele de care avem nevoie pentru a supraviețui sunt deținute de corporații. Nu există nici o hrană pentru noi in copaci, fără apă dulce în rauri, nici un teren pentru a construi o casă. Dacă ați încerca și să iei ceea ce Pământul oferă vei fi oprit imediat. Așa că ne supunem regulilor lor.
Descoperim lumea printr-un manual. De ani de zile noi stăm și regurgitam ceea ce ni sa spus. Testate și clasificati ca și subiecți într-un laborator. Ridicati nu pentru a face o diferență în această lume, ridicati să fim diferiti. suficient de inteligenti pentru a face treaba noastră, dar fara a întreba de ce o facem. Așa că noi lucrăm și muncim, si am rămas fără timp pentru a trăi viața . Până când va veni o zi când suntem prea batrani pentru a face treaba. Atunci suntem lăsați să murim. Copiii noștri iau locul nostru în joc.
Pentru ca drumul nostru este unic, dar împreună nu suntem nimic mai mult decât combustibilul. Combustibilul care alimentează elita. Elita care se ascund în spatele corporațiilor. Aceasta este lumea lor. Iar resursa lor cea mai valoroasă nu este în pământ. Suntem noi insine.
Noi construim orașele lor, conducem mașinile lor, vom lupta in războaiele lor. La urma urmei, banii nu sunt ceea ce le conduce. Este puterea. Banii sunt pur și simplu instrumentul pe care il folosesc pentru a ne controla. bucăți de hârtie fără valoare depindem de a ne hrăni, misca, distra.
Ne-au dat bani și, în schimb le-am dat lumiea. În locul în care au existat copaci care curăța aerul nostru, sunt acum fabrici care polueaza. În locul în care a existat apă de băut, este deșeu toxic care miroase urât. În locul în care animalele pasteau liber, sunt ferme în care acestea se nasc și sunt sacrificate la nesfârșit pentru satisfacția noastră. Peste un miliard de oameni mor de foame, in ciuda ca avem suficientă hrană pentru toată lumea. Unde merge totul? 70% din cereale pe care noi le cultivam este aliment care îngrașe animalele pe care le mananci pentru cină. De ce sa ajute înfometați? Nu poti profita de pe urma lor.
Suntem ca o ciuma zdrobitoare pe pământ, sfâșiere foarte mediul care ne permite să trăim. Noi vedem totul ca pe ceva care urmează să fie vândute, ca un obiect să fie deținut. Dar ce se întâmplă atunci când am poluat ultimul râu? Otrăvită ultima suflare de aer? Nu contin ulei pentru camioanele care ne aduc mancarea? Când o să ne dăm seama banii nu pot fi comestibili, că nu au nici o valoare?
Noi nu distrugem planeta. Noi distrugem toată viața pe ea. În fiecare an, mii de specii dispar. Iar timpul se scurge înainte ca noi următor. În cazul în care locuiți în America există o șansă de 41% vei primi cancer. Boala de inimă va ucide unul din trei americani. Luăm medicamente prescrise pentru a rezolva aceste probleme, dar de îngrijire medicală este a treia cauza de deces in spatele cancerului si a bolilor de inima. Ni se spune totul poate fi rezolvat prin aruncarea de bani de la oamenii de știință astfel încât acestea să poată descoperi o pastila pentru a face problemele să dispară. Dar companiile de droguri si societatile de cancer se bazează pe suferința noastră de a face un profit. Credem că alergam sa descoperim un leac, dar....noi fugim de cauza. Corpul nostru este un produs a ceea ce consumăm și alimentele pe care le mâncăm este conceput doar pentru profit. Noi ne umplem cu substanțe chimice toxice. Organismele animale infestate cu medicamente și boli. Dar noi nu vedem acest lucru. Micul grup de societăți care dețin mass-media nu ne arata asta. Ne inconjoara cu o fantezie si ni se ascunde realitatea.
Este amuzant să cred că oamenii au crezut odată ca pământul era centrul universului. Dar, apoi, din nou, acum ne vedem ca centrul planetei. Subliniem tehnologia noastră și să spunem că suntem cel mai deștept. Dar, în cazul calculatoarelor, mașini și fabrici ilustrează cu adevărat cât de inteligent suntem? Sau ele arată cât de leneș am devenit. Am pus acesta masca. Dar, atunci când o dam deoparte ne arata ceea ce suntem noi?
Cât de repede uităm? Doar în ultimele zeci de ani am permis femeilor să voteze,am permis negrilor de a trăi ca egali. Noi acționăm ca și în cazul în care suntem cu toții atotștiutor , dar există multe lucruri pe care noi nu le vedem. Am ajuns sa ignorâm toate lucrurile mici. Ochii care se lumineaza de un zambet. Poveștile pe care le împărtășesc. Am uitat sa fim fericiti si sa impartasim dragoste".
Ne temem că suntem singuri. Că suntem o parte dintr-o imagine mult mai mare. Dar nu putem face conexiunea. Ne omoarăm animalele porci, vaci, găini, din țări străine. Dar nu și vecinii noștri, nu câinii noștri, pisicile noastre, cei care am ajuns să iubim și să înțeleagă. Noi numim alte creaturi proaste pentru a justifica acțiunile noastre. Dar, omoarăm pur și simplu pentru că putem, pentru că întotdeauna avem, dreptate? Sau asta ne arată cât de puțin am învățat. Că vom continua să acționăm în agresiunii primară, mai degrabă decât gândire și compasiune.
Într-o zi, această senzație ce noi numim viata ne va lăsa. Corpurile noastre vor putrezi, valorile noastre sterse. acțiunile de ieri toate rămân. Moartea ne înconjoară în mod constant, încă se pare atât de departe de realitatea noastră de zi cu zi. Noi trăim într-o lume în pragul colapsului. Războaiele de mâine vor avea câștigători. Pentru ca violența nu va fi niciodată răspunsul; aceasta va distruge orice soluție posibilă.
Dacă ne uităm toți la dorința noastră cea mai intimă, vom vedea visele noastre nu sunt atât de diferite. Avem un obiectiv comun. Fericire. Distrugem lumea în loc sa căutăm bucurie, fără să căutam în noi înșine. Mulți dintre cei mai fericiți oameni sunt cei care dețin cel mai puțin. Dar, suntem într-adevăr atât de fericit cu iPhone noastre, casele noastre mari, mașinile noastre de lux?
Am devenit deconectat. Idolatrizăm oameni pe care n-am mai întâlnit. Suntem martorii extraordinare pe ecrane, dar obișnuite oriunde altundeva. Noi așteptăm ca cineva să aducă o schimbare fără a ne gândi vreodată de a schimba noi înșine.
Alegerile prezidențiale ar putea fi la fel de bine o tragere la sorți. Sunt două fețe ale aceleiași monede. Am ales pe cel care se confundă cu noi altfel și iluzia alegerii, de a crea o schimbare. Dar lumea rămâne aceeași. Noi nu realizăm politicienii nu ne servesc; ele servesc cei care le finanțează în putere.
Avem nevoie de lideri, nu politicieni. Dar, în această lume de adepți, am uitat să ne conducem. Nu te mai așteaptă la o schimbare și să fie schimbarea pe care doriți să le vedeți. N-am ajuns la acest punct stând in fund. Rasa umană nu a supraviețuit pentru că NU suntem cel mai rapid sau mai puternic, doar pentru că am lucrat împreună.
Ne-am însușit actul de ucidere. Acum, să stăpânească bucuria de a trăi.
Acest lucru nu este vorba despre salvarea planetei. Planeta va fi aici dacă suntem sau nu. Pământul a fost în jur de miliarde de ani, fiecare dintre noi va fi norocos să ajungem la optzecide ani. Suntem un fulger în timp, dar impactul nostru este pentru totdeauna.
Mi-am dorit de multe ori sa nu di trăit într-o epocă în fața computerelor, atunci când nu am avut ecrane pentru a ne distrage atenția.
Dar îmi dau seama că e un motiv pentru care acest lucru este singura dată când vreau să fiu în viață. Pentru că astăzi aici, avem o oportunitate cum nu am avut niciodată înainte. Internetul ne dă puterea de a partaja un mesaj și să se unească milioane în întreaga lume. In timp ce noi încă mai putem trebuie să ne folosim ecranele noastre pentru a ne aduce mai aproape, mai degrabă decât mai depărtate.
Pentru o mai bună sau mai rău, generația noastră va determina viitorul vieții pe această planetă. Noi putem continua fie să servească acestui sistem de distrugere, până când nici o amintire a existenței noastrenu va rămâne. Sau ne putem trezi. Ne dam seama că nu evoluăm în sens ascendent, ci mai degrabă descendent ... avem doar ecrane în fețele noastre, astfel încât noi nu vedem unde ne îndreptăm.
Acest moment prezent este ceea ce fiecare pas, fiecare respirație și fiecare moarte a dus la. Noi suntem fețele tuturor celor care au venit înaintea noastră. Și acum e rândul nostru. Poți alege să construiesti propria cale sau urmați drumul facut deja de altii.

Viața nu este un film. Scenari-ul nu este scris. Noi suntem scriitori.

Aceasta este povestea ta, povestea lor, Povestea noastră.