• Intra în contact

    ne puteti gasi si pe:

  • Crosul Chisineu Cris
    prima editie 2017

Efectul unei idei simple: Crosul Chișineu Criș

Alergarea - modalitatea prin care oamenii scapă de stres sau de kilogramele în plus. O formă bazică de sport care se practică în toată lumea, capitale, orașe mari sau mici, la nivel de amatori sau profesioniști, la toate vârstele. Orașul nostru nu face excepție. Seară de seară, pe pista stadionului Crișul se adună chișeuani care aleargă de plăcere și își întrețin condiția fizică.
14 Octombrie 2017 va rămâne însă data în care în orașul nostru s-a organizat, la nivel competițional, prima ediție a Crosului Chișineu Criș! Evenimentul a pornit de la o simplă idee, punerea acesteia în practică fiind o dovadă a faptului că orice idee spusă cu forță și argumentată corect, într-un cadru mai mult sau mai puțin formal, are șanse mari de reușită!
Inițiat de Mișcarea Chișeuană și continuat cu implicarea în proiect a asociației "Proactivi pentru viitor" (unul din membrii acesteia fiind cvadruplul campion național la maraton și potențial participant la Olimpiada Tokio#2020, Sorin Mîneran), Crosul Chișineu Criș a însemnat o lună de zile de muncă a unei echipe coordonate de Florian Mladin, membru al clubului Mișcarea Chișeuană și inginer la Maschio Gaspardo (unul din partenerii generoși ai evenimentului).
Florian a gestionat excelent relațiile cu partenerii MC - Asociația "Proactivi pentru viitor", reprezentată de profesorul Mircea Crișan și Mircea Andrei, oameni pentru care pasiunea pentru sport a fost deasupra eforturilor intense depuse în trei săptămâni de organizare. Au mai fost și contactele cu Primăria, Consiliul Local, Poliția rutieră și comunitară, clubul sportiv Crișul, Centrul cultural județean, voluntarii și sponsorii, astfel încât în ziua respectivă participanții și susținătorii acestora au avut parte de condiții optime.
Numărul destul de mare al participanților la probele din cadrul competiției (3.5, 7, respectiv 10 km, "ștafeta chișeuană în familie" și cursa populară a copiilor) e un semn că lucrurile pot evolua pozitiv în continuare. Suportul Consiliului Local în organizarea următoarelor evenimente, motivarea specialiștilor (profesori de sport, pasionați cu experiență competițională – cum e cazul lui Gabi Ungvari, de exemplu), atragerea continuă a locuitorilor în competiții, poate crearea unui cadru formal pentru asemenea activități (de exemplu înființarea unei secții de atletism la CS Crișul) sunt obiective care merg "mână-n mână".
Mișcarea Chișeuană împreună cu asociația "Proactivi pentru viitor" speră că îndeplinirea acestora sa ducă la identificarea Crosului Chișineu Criș ca un eveniment de referință în rândul pasionaților de alergare (cel puțin) din județ. Eventual adăugarea în calendarul probelor naționale de alergare. Primul pas a fost făcut cu succes. Felicitări tuturor celor implicați, sportivi, susținători sau voluntari! Ne revedem în 2018 la ediția a doua!
Parteneri: Maschio Gaspardo, Centrul Cultural Județean Arad, CJ Arad, Terazol (reprezentat prin Szabo Zoltan), cabinet veterinar dr. Ianoș Teodor, Cris-Lau spălătorie auto, cabinet veterinar dr. Șirjiță Bogdan, Gabriel Ungvari, Ambrosie Gale, Mann Sebastian.
Galerii foto Sorin Ardelean:
Prima parte:
Finis și premiere:

Mai jos va prezentam cateva fotografii surprinse in timpul competitiei.