• Intra in contact

    Ne puteti gasi pe:.

Sursa Fericiri

content-width-shy-girl
07/23/2017

Fi Sursa fericirii tale.

- Sorin Ardelean -

Baza fericirii tale
Nu multa lume poate defini cu adevarat fericirea; se poate spune doar ca este o stare de spirit. Fericirea este absenta nefericirii, absenta durerii si a tristetii. Mai mult decat atat, fericirea este o bucurie profunda ce se ridica de undeva din adancul tau, apoi se amplifica si iese la suprafata in constiinta ta, starnindu-ti zambetul.
Analizeaza-te si vezi ce-ti genereaza cu adevarat fericirea - o atingere, un miros, o imagine, un sunet sau un gust? Imbratisarea viguroasa a tatalui tau, cea calda a unui prieten, cea dragastoasa a iubitului(ei)? Acestia sunt toti stimuli tactili puternici care incalzesc inima.
Miresmele au si ele puterea de a te face fericit - mirosul cepei prajite, parfumul preferat, mireasma iubitului(ei), mirosul tutunului pe care il fumeaza tatal tau - mirosuri care trezesc amintirea unei afectiuni ce-ti misca inima.
Apoi mai sunt imaginile celor dragi, fotografiile ce infatiseaza zambete si ocazii fericite, momente scumpe, clipe de triumf, peisaje inspiratoare, rasarituri de soare si roua diminetii. Simtul vizual este poate cea mai importanta sursa a sentimentelor de fericire.
Baza fericirii noastre mai poate fi construita in jurul sunetelor pozitive si al muzicii pe care am absorbit-o in subconstient - glasurile celor dragi, o opera preferata, muzica ce aminteste de o vreme fericita, ritmuri si batai, sunetul apei curgatoare, cantecul pasarelelor dimineata.
In fine, exista si fericirea asociata cu senzatiile tactile, cu placerea fizica - cea adusa de gusturi, mancaruri, bauturi, precum si de texturile care ne desfata papilele gustative. Unii oameni sunt capabili sa se simta fericiti fara nici un efort. Cel mai mic pretext le starneste hohote de ras. Asemenea oameni pornesc de la ceea ce noi numim baza fericirii.
Acestia par sa se infurie si sa se intristeze mult mai greu decat oamenii nefericiti din fire. Cel responsabil de crearea acestei baze esti tu insuti. Daca iti creezi senzori speciali in creier si iti spui ca preferi fericirea fata de nefericire ca stare de spirit obisnuita, ti se va parea din ce in ce mai usor sa creezi aceasta baza a fericirii si sa construiesti pornind de la ea.
Suisurile si coborasurile vietii fac parte din procesul natural al evolutiei si transformarii cosmosului. In fericire se afla semnitele depresiei si in inima depresiei se afla semintele unei mari fericiri, de asemenea. Cei ale caror vieti par pline de evenimente tragice, care ii fac sa se simta mereu nefericiti, ar trebui sa se gandeasca la semintele fericirii ce se afla in miezul nefericirii lor. Aceste seminte furnizeaza speranta ce trebuie sa-i convinga ca lucrurile se vor schimba in bine.
Cei ale caror vieti sunt pline de fericire ar trebui sa ramana constienti cu privire la faptul ca impartasirea fericirii da nastere fluxului, si acest flux va garanta ca semintele nefericirii nu vor incolti, in asa fel incat sa le submineze senzatia de bine.
Lillian Too

Eu sunt fericit. Faptul ca eu sunt fericit sau nu, nu depinde de nimeni, ci de mine. Eu sunt singura persoana de care depinde fericirea mea.
Eu decid sa fiu fericit in fiecare situatie si in fiecare moment al vietii mele. Daca fericirea mea ar depinde de alte persoane, alte lucruri sau alte imprejurari de pe fata acestui pamant, atunci as avea probleme serioase.
De-a lungul vietii mele am invatat cateva lucruri: Eu decid sa fiu fericit si restul e o chestiune de experiente sau circumstante cum ar fi de ajutor, intelegere, acceptare, ascultare, consolare. Acum sunt fericit desi sunt singur.
Fericirea va fi intotdeauna gasita in multumire, iertare si in noi insine.
A iubi cu adevarat este extrem de dificil… inseamna sa ierti neconditionat, sa traiesti, sa iei experientele sau circumstantele asa cum sunt ele, sa treci peste probleme si sa fii fericit cu convingere.
Sunt multi care spun “Astazi nu pot fi fericit pentru ca… sunt bolnav, nu am bani, este prea frig, am fost dezamagit, m-au insultat, cineva nu ma mai iubeste, cineva nu ma mai apreciaza.”
Dar ceea ce ei nu stiu este ca pot fi fericiti chiar daca sunt bolnavi, chiar daca este prea cald sau prea frig, chiar daca nu au bani, chiar daca cineva i-a insultat, chiar daca cineva i-a parasit.
A fi fericit este o atitudine despre viata si fiecare dintre noi trebuie sa aleaga fericirea. Trebuie sa invatam sa iubim viata pe care o avem nu pentru ca este mai usoara decat a celorlalti, ci pentru ca am decis sa fim fericiti ca persoana… si ca noi suntem responsabili de fericirea noastra.
Fericirea depinde de noi.. depinde de mine.
Cad, ma ridic, fac greseli, traiesc, invat, sunt ranit… dar sunt in viata. Sunt om. Nu sunt perfect, dar sunt fericit.”
Sunt fericit cand fac Origamii si daruiesc cuiva un obiect facut de mine.
o felicitare
,un Cosulet
cos, Un trandafir o lebada. sunt doar cateva din lucrarile mele care-mi aduc bucurie si ma fac fericit.
Acum lansez un nou concept "Fi sursa Fericiri Tale!"