/>
  • Intra în contact

    ne puteti gasi si pe:

TOP 5 cum enervezi un fotograf!

Cum enervezi un Fotograf

1.
Întreabă-l când sunt gata pozele. Oricât ți-ar spune intreabă-l de ce așa târziu. Fotografia este o artă și orice fotograf care se respectă, nu o să îți trimită fotografiile cum sunt pe aparat, el o să prelucreze fiecare poză în parte și nu, nu pentru că direct de pe aparat ar fi urâte, el este un profesionist și numește fotografie doar produsul finit care poate fi înrămat. Ca orice artist, acesta are nevoie de inspirație deci prelucrarea nu o va face zi-noapte, ci doar în momentele când se simte inspirat.

2.
Spune-i să te facă el ” bine ” în Photoshop. Da, el prelucrează fotografiile….culoare, lumină, îți mai scoate un coș, etc… dar, nu o să stea niciodată să te slăbească în 100 de poze, nici nu o să te facă roșcată cu ochii verzi dacă tu nu ești așa. De ce ai vrea asta? Vrei să îți amintești cum ai fost tu în acel moment sau cum ai fi vrut tu să fii ?

3.
Pune filtre de Instagram și cropuieşte fotografiile cum vrei tu. Ai primit fotografiile, omul acela s-a chinuit să scoată culorile din fotografiile pe care tu le-ai primit, a muncit la asta. Dacă știai că îți plac filtrele de Instagram de ce nu l-ai rugat să ți le dea originale? Îl mai scuteai de muncă în plus.

4.
Pune-l să facă poze multe, multe, multe . Profesionist fiind, a fost la mai multe evenimente decât tine și crede-l! Ştie care sunt momentele importante la un eveniment. O să îți pozeze tot ce este important, nu o să îți facă 3000 de poze ca tu să alegi 100 .

5.
Pune-l să îți facă poze gratis și când nu acceptă, întreabă-l de ce lucrează atât de scump. Precum un instalator, care îți repară țevile contra cost și un fotograf îți face fotografii contra cost. Da, este pasiunea lui , pasiune cu care își câștigă existența. El a investit bani frumoși în aparatură, nu ai idee cât. A investit timp pentru că oricât talent ai avea dacă nu muncești el nu înflorește.

Va multumesc, In speranta ca nu ma ve-ti enerva!

- Sorin Ardelean - Va saluta!